Je Moeder | HOE NOEM JE DE VAGINA VAN JE DOCHTER
478
post-template-default,single,single-post,postid-478,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

HOE NOEM JE DE VAGINA VAN JE DOCHTER

De vraag aller vragen voor jonge meisjesmoeders: hoe noem je de vagina van je peuter? Van flamoes tot voorbips; vandaag moeder Carmen (34) aan het woord: ‘Volgens mij vonden we dit gewoon het gezelligste woord voor vagina dat we kenden.’

Carmen heeft twee dochters van 1 en 3 jaar.

Punani, punani, punani

‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mijn oudste dochter gaat er helemaal voor. Ze noemt haar vagina punani punani punani punani punani. Dit wordt hardop en ritmisch gezongen en als ze naakt is wordt hier nog op gedanst ook, terwijl ze met twee handen op d’r ‘punani’ klapt. Geen grap. de punanidans, noemen wij ‘m.’

Kuk

‘Ik kan me niet meer herinneren hoe deze naam ontstaan is. Volgens mij vonden we dit gewoon het gezelligste woord voor vagina dat we kenden.’ Er is ook niet uitgebreid over gepraat, tussen Carmen en haar vriend. ‘Het ontstond gewoon. Thuis noemden wij ’t vroeger ‘kuk’, dat vond mijn vriend smerig. En vagina vonden we zo grote-mensen-taal.’ Na een korte brainstorm werd ’t punani. ‘En nu weten we niet beter eigenlijk.’

Knuffel

‘Ik heb het idee dat niet heel veel mensen weten wat het woord punani betekent en dus ook geen idee hebben waar mijn dochter het over heeft, als ze over haar punani begint. Dat gebeurt namelijk nog wel eens. Maar dan denken ze dat het haar knuffel is of zo, haha. Eén keer heeft de crècheleidster gevraagd wat punani betekende, nadat ze het dus daarover had gehad. Mijn ouders kenden het woord niet en doen nu vrolijk mee.’

Pielemuis

‘Ooit heb ik aan mijn dochter verteld dat sommige kinderen, die geboren zijn als meisje, liever een jongetje willen zijn. En andersom. Op dat moment leek het me gewoon goed om dat te vertellen. Ik wilde laten weten dat ze daar altijd met ons over zou kunnen praten en dat we niets raar vinden. Ze is drie jaar, maar goed… Ik vertelde dus dat als een jongetje echt heel heel heel heel graag een meisje wil zijn, dat hij dan ‘gewoon’ zijn pielemuis eraf kan halen. Nou, dat verhaal is blijven hangen en wordt te pas en te onpas in de groep gegooid. Dan zegt ze: kijk, als je geen jongetje wilt zijn, dan haal je gewoon je pielemuis eraf…! En dan kan ik wel door de grond zakken…’

Afbeelding: via mydearvagina

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.