Je Moeder | CHAMPAGNE KNALLERS
476
post-template-default,single,single-post,postid-476,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

CHAMPAGNE KNALLERS

Men neme: een weekend champagne proeven, een vergeten kolf en borsten op ontploffen. De ultieme setting voor een onverwachts lesje troubleshooting.

Josephine (34) wist er (uiteindelijk) wel raad mee.

Champagne proeven

‘Onze jongste dochter was acht maanden en ik gaf nog volledig borstvoeding,’ vertelt ze. ‘Samen met mijn vriend ging ik een weekend naar de Champagne om champagne te proeven en in grootschalig te kopen voor zijn business.’ Het was welkome break in het leven met twee kleine kindjes. ‘We hadden een heel romantisch huisje gehuurd met grote tuin en BBQ’.

Shoppen zonder kolf

‘Voordat we doorreden naar Champagne, maakten we nog een tussenstop in Brugge. Mijn vriend had daar nog een werkafspraak en kon ik lekker een dagje shoppen. Heerlijk gewoon. Het betekende wel dat ik een volle dag niet kon kolven, maar aangezien we aan het eind van de middag weer door zouden rijden ook niet het einde van de wereld. Toen we elkaar weer ontmoetten bij de auto was het bijna 17.00 uur, ik stond dus op knappen. In de auto ging ik meteen opzoek naar mijn kolfapparaat. En die… was ik  vergeten.’

Hands-on

‘Met nog zo’n vijf uur op de reistijd-teller, zat er niets anders op dan mijn handen te gebruiken. In de auto tapte ik de boel – zo goed en zo kwaad als dat ging – met mijn handen af in een lege koffiekop. Dat luchtte enigszins op.’ Maar daarmee was de kous – of beter gezegd de borst – niet af. ‘Het hele weekend moest ik zonder kolf doen. Afkolven deed ik ’s morgens met mijn handen onder de douche. Maar voor wie dit nog nooit gedaan heeft: ik kan je vertellen dat dit geen pretje is en het ook niet echt zoden aan de dijk zet; veel komt er gewoon niet uit.’

Champagneglas

‘Ons champagne-proef-schema zat strak in elkaar. We hadden namelijk één volle dag om te proeven, en een heleboel champagneboeren om te bezoeken. Na champagneboer numero vier was ik niet alleen behoorlijk tipsy (uitspugen vond ik zonde), maar mijn boobs stonden ook zó op ontploffen, dat ik me tijdens de volgende proefsessie met een meegesmokkeld champagneglas naar de wc begaf, om daar met mijn handen, in het champagne glas de druk weg te kolven.’

Doei borstvoeding

Tot overmaat van ‘ramp’ waren we na deze dag te moe (en te teut) om nog normaal te koken, romantisch te doen of überhaupt een barbecue aan te steken. We hebben we een ei gebakken en zijn om tien uur ’s avonds uur onder de wol gekropen om direct als een blok in slaap te vallen. Na dit weekend was mijn productie zodanig afgenomen, dat volledig borstvoeding geven geen optie meer was. Ik heb ’t toen maar helemaal afgebouwd.’

 

Afbeelding: Sophie Lever Collage Art

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.